In de lange geschiedenis van de Traditionele Chinese geneeskunde is voeding altijd belangrijk geweest voor de gezondheid van de mens. Voeding is niet alleen een voedingsbron, maar ook een middel om beter te worden, om te genezen. De dagelijkse voeding, antibiotica, probiotica en prebiotica kunnen de diversiteit en samenstelling van de darmmicrobioom beïnvloeden. De darmmicrobioom oftewel de darmen als het tweede brein speelt een belangrijke rol bij het uitoefenen van de fysiologische functies van zijn gastheer, zoals metabolisme, energie-inname en immuunregulatie. Het zorgt dus voor het behoud van de gezondheid van de gastheer en de pathogenese, preventie en behandeling van ziekten. Omgeving, medicijnen, slechte eetgewoontes en andere factoren zoals stress leiden tot een afname van de diversiteit van darmmicroben in de darmen en verhoogt het aantal potentieel verstorende slechte bacteriën. Dit verhoogt de gastro-intestinale aandoeningen, psychologische stoornissen en verhoogde gevoeligheid voor ziekten en infecties. Dit kan zich manifesteren tot een aantal symptomen zoals diarree, constipatie, opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, maagkrampen, gewrichtspijn, angst, depressie, acne, eczeem, hersenmist en meer.
De Chinese Voedingsleer is onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde. Een andere naam voor de Chinese Voedingsleer is de ‘vijf elementen voeding’. De Chinese Voedingsleer is geen strakke dieet wat u niet kunt volhouden. Het is een eeuwenoude manier van lekker en voedzaam eten met een genezend effect. De Chinese voedingsleer kijkt niet naar calorieën of eenzijdig eten,. Er wordt naar de energetische en thermische waarden van voedsel gekeken en hoe deze optimaal verteerd kan worden. Alleen voedingsmiddelen die optimaal verteerd kunnen worden, houden het lichaam gezond.
Mijn voedingsadvies is individueel, toegespitst op uw persoon met uw bijzonderheden, gevoeligheden en eventuele aandoeningen en problemen. Door middel van een uitgebreide intake en de pols- en tong diagnostiek onderzoek ik hoe ik uw gezondheid kan bevorderen, disbalansen herstellen en zowel lichamelijke als emotionele problemen kan verminderen. In eerste instantie wordt het verteringssysteem in balans gebracht, zodat bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel en overmatige trek in zoet verdwijnen. Wanneer het lichaam in balans komt, heeft u een aangenamere lichaamstemperatuur, een betere slaap, meer energie en is er gewichtsverlies.
Aan de hand van kleine, gerichte aanpassingen kunnen grote veranderingen teweeg gebracht worden. Specifieke voedingsmiddelen worden gekozen gebaseerd op hun energetische en thermische kwaliteiten. Dat houdt in dat elk voedingsmiddel een bepaald effect heeft op het lichaam. Dat kan verwarmend of verkoelend zijn, maar ook bewegend, rustgevend, bevochtigend of juist vochtafdrijvend etc zijn.
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.